13.2 C
İstanbul

Vitali Akıllı Sütyen, stresten kurtulmanıza yardım edecek

Published:

Stres ile mücadele konusunda birçok akıllı ürün karşımıza çıkıyor. Gün boyu kullanılabilme konusunda elbette ki akıllı giysiler çok daha avantajlı. Vitali akıllı sütyen, stresle mücadelenin yanında yaşam kalitesini arttırmayı hedefleyen bir ürün olarak Kickstarter’da başlattığı fonlamayı başarı ile tamamladı.

Günü daha enerjik geçirmek, stresten kurtulmak için kullanıcılarına yardımcı olmayı amaçlayan Vitali, kumaşın içerisine yerleştirilmiş sensörler aracılığıyla solunum, duruş ve kalp atışı değişikliklerini takip ediyor. Aynı zamanda, klinik olarak da kabul gören, HRV teknolojisi ile de stres seviyesini belirliyor. Yaşam kalitenizi de arttırmayı hedefleyen ürün, solunum ve duruş bozukluklarında hangi durumlarda stres seviyesinin yükseldiğini belirliyor ve bu yönde değişiklikler yapmanıza yardımcı oluyor.

Vitali’nin kurucusu Cindy Gu, kendi üniversite yıllarında yaşadığı depresyon ve stres sorunlarını yoga yaparak, duruş ve sistematik solunum düzenlemeleri sayesinde yendiğini belirtiyor. Vitali’nin ortaya çıkışı da buraya dayanıyor. Ürünün Fitbit vb. ürünlerde olduğu gibi bileklik şeklinde kola veya ayağa takılmaması ise yine Gu’nun kişisel düşünceleri. Kendisinin günlük hayatta bunları takmayı tercih etmeyeceğini ve tarzına uymayacağını, bu durumun kendi ürünü için de geçerli olabileceğini düşündüğünü söylüyor. Bu sebeple de her kadının kullandığı ve giysi altında belli olmadan kullanılabilen, rahat ve spor bir ürün oluşturmayı tercih etmiş.

Ürün gün içerisinde stres durumunuzu, solunum ve kalp atışı değişikliklerinizi akıllı telefonunuza yükleyeceğiniz uygulama yardımıyla kontrol etmenizi sağlıyor. Zaman zaman size derin bir nefes almanız için uyarı verebiliyor veya yanlış bir pozisyonda oturuyorsanız duruşunuzu düzeltmeniz için sizi uyarabiliyor. Tüm bunları dikkate alarak da günlük sağlık puanınızı oluşturuyor.

Vitali akıllı sütyen, aynı zamanda GEM olarak adlandırılan küçük bir sökülebilir cihaz da içeriyor. GEM, kumaşın içerisinde yer alan sersörler için iki günlük güç ve verileri kaydetmek için 64MB’lık bir hafıza içeriyor. Bu ek cihaz ürünü yıkamak istediğinizde hızlıca sökülüp takılabiliyor. Ayrıca belirtmek gerekir ki; kumaş sensörler kullanan Vitali, rahatça yıkanabilmekte.

50.000 dolarlık Kickstarter fonunun ardından üretim aşamasına geçen Vitali, akıllı giysi sektöründe öncü isimlerden olabilir. Daha önce Google ve Levi’s tarafından geliştirmelerine başlayan akıllı ceket oldukça ses getirmişti. Giyilebilir teknoloji, aksesuardan kıyafetlere doğru yönelecek gibi duruyor. Hedeflediği başarıya ulaşabilirse, Vitali bu alandaki başarılı öncülerden olabilir. Vitali şuanda 150$ ön satış fiyatına sahip. Ürünün piyasaya çıkışının ise 2018’de olması bekleniyor.

Ömer Faruk Bal
Ömer Faruk Bal
1995 İzmir doğumlu. Karikatürü ve gezmeyi pek seven internet girişimcisi. Halen İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde öğrenci olup Büyük Altay taraftarıdır.

Son İçerikler