12.5 C
İstanbul

Puma, RS Computer modeli ayakkabısını yeniden piyasaya sürüyor

Published:

Puma, giyilebilir teknoloji ürünleri üretmeye sandığınızdan çok önce başlamış bir marka. 1986’da piyasaya çıkan RS-Computer modeli, aslında kalorinizi ve adımlarınızı takip eden akıllı bir ayakkabıydı. Puma bu ayakkabısını yeniden piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Orijinal model, içerisinde yer alan çip ile adım ve kalori takibi yapmaya çalışıyordu. Yeni üretilecek olan model de içerisinde yer alan ivmeölçer ile bir fitness takip cihazı görevi görecek. Ayakkabı klasik bir fitness takip cihazı gibi günlük adım sayısı, mesafe, yakılan kalori gibi bilgileri ölçecek. Bu bilgileri akıllı telefonlara yüklenecek bir uygulama aracılığıyla takip etmek mümkün.

Puma RS-Computer

Puma 86 adet üreteceği bu ayakkabılar ile aslında ufak bir nostalji yapmayı hedefliyor. Tasarım olarak orijinal model ile birebir aynı olan ayakkabı, bluetooth ile cihazlara bağlanabiliyor. Retro fikrini her manada hayata geçirmeye çalışan Puma, aktivite takibi yapılacak olan uygulamanın arayüzünü de 8 bit olarak tasarlamış.

Ayakkabı 30 güne kadar içerisinde veri depolayabilme özelliğine sahip. Bunun yanında üzerindeki led sensörler ile günlük hedef durumu ve pil durumu takibi de yapılabiliyor. Pil ömrü konusunda ise Puma tarafından yapılmış kesin bir açıklama yok.

Puma’nın sınırlı sayıda üreteceği RS-Computer modeli ayakkabılar Amerika, Japonya ve Almanya’da bulunan birkaç mağazadan satın alınabilecek. Fiyatı ise 650€ olarak belirlenmiş. Gerek satın alma zorluğu gerek yüksek fiyatıyla aslında fiyat performans yönünden kötü durumda olan RS-Computer, üretilme amacı yönünden bakıldığında oldukça dikkat çekici bir ürün. Puma bu ürünü ile bir satış veya gelir hedeflemiyor ancak üreteceği yeni giyilebilir teknoloji ürünleri için ufak bir pazarlama stratejisi güdüyor diyebiliriz.

Ömer Faruk Bal
Ömer Faruk Bal
1995 İzmir doğumlu. Karikatürü ve gezmeyi pek seven internet girişimcisi. Halen İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde öğrenci olup Büyük Altay taraftarıdır.

Son İçerikler