18.5 C
İstanbul

Mynet, içerik üreten yapay zeka geliştiriyor

Published:

Türkiye’nin en eski ve en büyük içerik platformlarından birisi olan Mynet, içerik üretiminde yardımcı olacak bir yapay zeka geliştirmeyi hedefliyor.

Yapay zekalar, makine öğrenmesi ile birçok farklı beceriyi elde edebiliyor. İçerik üretimi konusunda da başarılı örneklerle karşımıza çıkıyorlar. Ancak şu andaki kaynakların büyük çoğunluğu İngilizce odaklı çalışmalar yapıyor. Bu açıdan bakıldığında Türkçe içerik üretebilen bir yapay zeka çalışması ülkemiz için de oldukça önemli.

Günde 10 bin içerik üreten ve bu içerikleri 40 milyona yakın kullanıcısı ile paylaşan Mynet’in hedefi, içerik üretiminin yarısını yapay zeka ile karşılamak. Bunun için çalıştıkları algoritma, makine öğrenmesi ile var olan içerikleri detaylıca inceleyecek ve Türkçe içerik üretimini öğrenecek.

Var olan içerikleri ve yeni üretilen her içeriği tarayacak olan yapay zeka her geçen gün kendisini daha da geliştirecek. Bu proje aynı zamanda Türkçe içeriklerin önemli bir kısmında mekanizasyona geçilmesi anlamına geliyor. Bu çalışma Türkçe yapay zeka algoritmaları için de önemli bir köşe taşı konumunu da kazanabilir. Türkiye’nin en önemli dijital şirketlerinden birisi olan Mynet’in bu konudaki çalışmalarının nasıl sonuçlar doğuracağını zamanla göreceğiz.

Ömer Faruk Bal
Ömer Faruk Bal
1995 İzmir doğumlu. Karikatürü ve gezmeyi pek seven internet girişimcisi. Halen İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde öğrenci olup Büyük Altay taraftarıdır.

Son İçerikler